FINA FÖTTER PÅ ETT NATURLIGT SÄTT

FINA FÖTTER PÅ ETT NATURLIGT SÄTT

Ge dina fötter en härlig naturlig hemmapedikyr i 5 enkla steg..

 

1. Blötlägg

Fyll en balja med varmt vatten. Tillsätt 2 matskedar olivolja och några droppar eterisk olja, tex eucalyptus eller rosmarin. Om du inte har några eteriska oljor, skär en citron i tunna skivor och lägg i vattnet.

 

2. Tvätta

Ge dina fötter en ordentlig rengöring med en tvättsvamp eller tvättborste.

 

3. Exfoliera

Om du inte redan har gjort det, ta bort allt nagellack. Därefter skrubba bort döda hudceller med ett par skrubbhandskar och bort massera de grova områden på fötterna med en pimpsten. 

 

4. Återfukta

Smörj fötterna med en djupt återfuktande fotkräm.  

Vi har precis fått in nya fantastiska fotkrämer från Bema Bio Feet. Krämerna finns i två varianter, en reparerande kräm för torra fötter med sprickor samt en intensivt återfuktande och mjukgörande kräm för hård hud. 

Produkterna hittar du här >>>

Smörj fötterna med en djupt återfuktande fotkräm.  

 

5. Trimma & forma

För att undvika inåtväxande tånaglar, klipp tånaglarna rakt över och polera sedan med en nagelfil. Avsluta med att gnida en droppe mandel eller olivolja på varje tånagel och nagelband. 

Fötter utan nagellack ser naturligt vackra ut men om du vill ge dem en färgklick, se till att välja nagellack utan giftiga tillsatser. Hos Sense for beauty finner du härliga och effektfulla lacker utan parabener, toluen, harts och formalin från miss W. Hitta din favoritfärg här >>

 

Tips:

Smörj in fötterna med fotkräm innan du lägger dig på kvällen och sov med ett par tunna bomullsstrumpor för att låsa in fukten. På så sätt förlänger du effekten av din pedikyr.


2016-07-25 10:22