Glöm inte solskyddet i sommar!

Glöm inte solskyddet i sommar!

Att skydda huden mot solen är viktigt. Vi erbjuder solskydd för hela familjen, utan miljöförstörande eller skadliga ämnen.

När vi njuter i solen ger den oss värme, vitamin D och vacker solbränna. Men solens skadliga UV-strålning ökar risken för hudcancer och skyndar på hudens åldrande. Därför är det viktigt att sola rätt.

- Använd alltid solskyddsfaktor när du vistas i stark sol och applicera generöst och ofta.
- Undvik att vistas i solen när den är som starkast.
- Skydda även huden med kläder och använd solglasögon och hatt.

Viktigt att veta är att barns hud är känsligare för sol än vuxnas och det är extra viktigt att skydda deras hud. Små barn och bebisar bör inte utsättas för stark sol alls.

Undvik helst solen när den är som starkast mitt på dagen och skydda barnets kropp med luftiga kläder och huvudet med en solhatt. Solskydd bör endast användas som ett komplement till kläder för små barn.

 

Sense for beauty introducerar Alphanova Sun på den svenska marknaden, ett ekologiskt mineralsolskydd som är ECOCERT-certifierat och erbjuder solskyddsprodukter för hela familjen.


Alphanova Suns solskydd har ett icke kemiskt, fysikaliskt filter av den naturliga mineralen titandioxid som inte penetrerar huden utan lägger sig ovanpå och reflekterar bort solens skadliga strålar.


Produkterna är tillverkade i Frankrike och innehållet är 100% naturligt och biologiskt nedbrytbart utan kemiska konserveringsmedel.


Solskydden innehåller inte nanopartiklar och är fria från både fenoxietanol, syntetisk parfym, mineralolja och parabener och innehåller inga miljöförstörande eller skadliga ämnen för alger, koraller eller vattenlevande djur.


Förpackningar är 100% återvinningsbara och innehållet är inte testat på djur.

Solskydden har ett brett skydd mot både UVA och UVB, i enlighet med EU kommissionens solskyddsrekommendationer.

Välkommen in i vår shop och upptäck Alphanovas ekologiska solskydd.

2015-07-13 12:18