Misstag du gör med ögonkrämen

Misstag du gör med ögonkrämen

Ögonkräm är en av våra favoritprodukter vad gäller hudvård. Med rätt ögonkräm som del av din dagliga hudvårdsrutin kan den hjälpa till att minska mörka ringar, påsar och / eller kråkfötter. Men oavsett om du är nybörjare eller veteran i användande av ögonkräm, finns det chans att du ändå gör några vanliga misstag med hur du använder (eller inte använder) denna viktiga hudvårdsprodukt. Nedan listar vi de vanligaste misstagen och hur du kan korrigera dem för att få bästa effekt av ett av de viktigaste stegen i din hudvårdsrutin.

#1 - För stor mängd

Less is more! Tänk på att huden runt ögonen faktiskt är ett ganska litet område. I allmänhet bör en ärtmängd ögonkräm räcka för att täcka huden under båda ögonen. 

#2 - Applicering på torr hud

Precis som serum och fuktkräm får ögonkrämen bäst effekt om den appliceras på fuktig hud.

#3 - Slutna ögon 

Om du applicerar produkten med slutna ögon och gnuggar över hela området är detta fel teknik. Ögonkräm ska inte appliceras på ögonlock eller för nära fransrad. Dutta istället produkten längs ögonbrynsbenen, rakt under ögonbrynet, och under ögonen i en halvcirkelform ungefär en halv centimeter under fransarna. När du applicerar ögonkräm närmare, riskerar du att den kommer in i ögonen, vilket kan leda till irritation.

#4 - Gnuggande

Huden runt ögonen är den mest känsliga huden i ditt ansikte och bör hanteras varsamt. Applicera med försiktiga klapprörelser med ringfingrets fingerspets.

#5 - Du är för snabb

Ge din ögonkräm lite tid att vila och absorberas av huden innan du går vidare till smink och applicerar foundation eller concealer ovanpå. Detta gör att krämen hinner verka och gör att makeupen sitter bättre.

#6 - Du hoppar över applicering på morgonen

Precis som du bör rengöra huden och återfukta två gånger om dagen, bör du också applicera din ögonkräm morgon och kväll.

#7 - Fel typ av ögonkräm

Att använda en ögonkräm är alltid bättre än att inte använda någon men tänk på att använda en ögonkräm som passar din huds specifika behov. Om ditt största problem är mörka cirklar så bör din kräm vara anpassad för detta, inte för att t.ex. reducera rynkor.

2019-09-25 11:00