Ta hand om dig själv i höst

Ta hand om dig själv i höst

Som du säkert vet finns det många kända och ökända skönhetshuskurer. Sense for beauty har testat ett antal och här kan du läsa om några av våra favoriter. 

Vi gillar det som kallas, DIY Do-It-Yourself naturlig hudvård, där du använder det du har i skafferiet utan massa krångel.

I ditt skafferi eller kylskåp finns en mängd underbara naturliga produkter som ensamma eller tillsammans kan bilda grund för ditt eget hemma-SPA såsom citron, honung, socker, te och kaffe.

Ta del av våra favoriter och gör ditt eget hemma-SPA där du skämmer bort dig själv på ett enkelt sätt.

 

LÄPPSCRUB MED HONUNG OCH SOCKER

Exfoliera dina läppar mjuka och lena med denna superenkla läppscrub.

1 tsk socker (det går bra att använda råsocker, farinsocker eller vitt strösocker)

1/4 tsk honung, ej flytande

Blanda tills allt socker är täckt med honung. Om blandningen känns för trög eller för flytande, blanda i mer socker eller honung.

Massera försiktigt över läpparna med små cirkulerande rörelser. Tvätta bort med vatten eller torka med en tvättlapp eller bomullspad. Återfukta dina läppar med ett cerat eller läppbalsam.

Tips! Gör en större batch för badrumsskåpet.

Scruben håller i flera veckor i en tätt försluten burk.

 

FOTBAD MED PEPPARMYNTSTE

Ett svalt, rogivande och naturligt fotbad för trötta fötter som lugnar värk och svullnad efter en lång dag.

Fyll ett fotbad med kallt pepparmyntste och isbitar. Blötlägg dina trötta fötter i detta bad i några minuter. Pepparmyntan och kylan hjälper dina muskler att slappna av, frigör spänningar och lindrar obehag.

 

PEELINGMASK MED SOCKER OCH CITRON

Uppiggande peelingmask som tar bort döda hudceller och ger lyster till din hy.

2 tsk pressad citron

2 tsk strösocker

Blanda och applicera över väl rengjort ansikte och hals, massera försiktigt in i huden med cirkulerande rörelser. Låt verka i 10 minuter och skölj sedan med ljummet vatten. Upprepa en gång i veckan.

 

CELLULITBEHANDLING MED KAFFE

Det grova kaffet exfolierar och avlägsnar döda hudceller, mjukgör huden och sätter igång blodcirkulationen. Koffeinet i kaffet hjälper till att strama upp huden och verkar som en antioxidant.

3 msk socker eller 3 msk salt

2 msk kokosolja

ca 1/2 dl malt kaffe

Massera blandningen med cirkulerande rörelser över problemområdet, och låt gärna verka en stund om du har tid. Regelbunden behandling ger bäst resultat.

 

HÅRINPACKNING MED KOKOSOLJA

Få silkeslent hår på naturligt sätt.

Innan schamponering, massera in 1 tsk kokosolja i håret (mer om du har väldigt långt eller tjockt hår) och låt verka i 10 minuter. Schamponera som vanligt.

 

ÖGONBEHANDLING MED GRÖNT TE

Grönt te innehåller antioxidanter och koffein, båda har visat sig lugna och minska svullnad. I fryst form fungerar det ännu bättre då kyla lugnar blodkärl, minskar svullnader och reducerar därför påsar och mörka ringar runt ögonområdet.

Brygg en kopp jättestarkt grönt te, använd 2-3 tepåsar. Låt svalna och häll upp i en istärningslåda eller istärningspåse och frys in.

Plocka fram en isbit vid behov och massera försiktigt runt ögonen och under. Gnid i små cirkulerande rörelser tills isbiten har smält.

2015-10-07 23:08