Tips från makeupartisten

Tips från makeupartisten

Grunden till en fulländad makeup börjar med en bas som ger din hud lyster och jämnar ut hudtonen. Men hur ska man egentligen göra för att lyckas med en makeupbas? Vår makeupartist Lizette guidar dig.                         

1. Gör ett bra grundarbete

En primer minimerar porer och ojämnheter i huden och gör att foundation och/ eller puder blir lättare att applicera, sitter bättre och håller längre. En primer appliceras med fingertopparna eller med en pensel efter dagkräm och/ eller serum. För bästa resultat, använd en primer anpassad efter din hudtyp. 

I miss Ws sortiment finner du primers för torr hud, bland- och fet hy, samt en som passar alla hudtyper.

2. Håll borsten på rätt sätt

När du applicerar flytande foundation med en pensel, håll i slutet av penselns skaft. Det ger något mindre kontroll men en mycket mjukare applicering som ger dig en mer naturlig finish. När du applicerar flytande foundation med en pensel, gör det i små nedåtgående rörelser så att de små fina hårstråna på ditt ansikte penslas medhårs och inte mothårs.

3. Var sparsam med concealer

Som tumregel vad gäller concealer så kan du tänka att du vill ha bäst täckning med minst mängd produkt. Applicera concealer genom att dutta med ditt finger och applicera tunna lager på varandra för att bygga upp täckningsgrad. Använd sedan en pensel, t.ex. miss W Concealerpensel för att sudda ut eventuella skarvar. 

4. Använd inte löspuder där det inte behövs

Ett transparent löspuder, som t.ex. miss W Silk Powder, har en ultralätt och skir konsistens som hjälper till att hålla huden matt och ge lyster, men det betyder inte att man ska överdosera och använda över hela ansiktet om det inte behövs. Använd en puderborste, t.ex. miss W Puderborste, för att pudra T-zon eller använd en större ren skuggborste, som t.ex. miss W Skuggborste, för bättre precision under ögonen eller längs näsan.

2015-09-23 22:40